Waarom je 'terug naar kantoor' er niet even bij doet

Waarom je 'terug naar kantoor' er niet even bij doet

< Overzicht Blog 09-06-2021

‘Terug naar kantoor’ is voor veel organisaties een hot topic. Met het oog op de oplopende vaccinatiegraad mikken veel bedrijven op september om de deuren van het kantoor weer te openen. Een flinke stap na anderhalf jaar verplicht thuiswerken. Maar… Wie leidt deze transformatie? Welke keuzes maak je?

Terug naar kantoor is een flinke stap na anderhalf jaar verplicht thuiswerken. De afgelopen periode heeft een flinke impact gehad op je mensen, je manier van werken en ieders visie op de werkomgeving. Serieus nemen dus, de teruggang naar kantoor.

 

Maar… eigenlijk doe je jezelf én je organisatie tekort wanneer je niet verder kijkt dan september of de paar maanden daarna. Hoe wil je dat de werkomgeving er over vijf jaar, of over tien jaar uitziet? De transformatie van de werkomgeving is natuurlijk een stuk breder dan enkel het naderende ‘terug naar kantoor’.

Kies voor een integrale aanpak

Tijd voor actie dus. Een stevig, toekomstgericht plan ontwikkelen én uitvoeren. Een jaar geleden ontwikkelden we onze aanpak, waarin we pleiten voor een integraal plan in samenwerking met o.a. IT, HR, Facility, Legal en Security. In ons whitepaper Transformatie van de Werkomgeving lees je daar meer over. Zelf zien we hierin een belangrijke rol weggelegd voor HR: de werkomgeving draait nu eenmaal om (en met) mensen.

 

Maar… dat betekent niet dat ‘terug naar kantoor’ een project is dat bij HR neergelegd kan of moet worden. Een transformatie van dit formaat is niet iets dat men er ‘even’ bij doet, naast het eigen takenpakket.

Pak ‘Terug naar kantoor’ op als volwaardige transformatie

De transformatie van je werkomgeving verdient de aandacht en focus van professionals, met een duidelijk plan, gericht op verandering van A naar B. Dat is precies wat onze core business is. Als transitiemanagers en projectmanagers begeleiden we veranderingstrajecten en zorgen we ervoor dat deze soepel en zorgeloos verlopen.

 

Hoe dat in z’n werk gaat? In het kort:

  • Samen met de opdrachtgever stellen we een plan op voor een toekomstbestendige werkomgeving. We kiezen bij voorkeur voor een integrale aanpak, waar we onder andere IT, HR, Facility, Legal en Security in meenemen, plus eventuele andere domeinen die voor jouw organisatie van belang zijn. We beschrijven het gehele traject met alle activiteiten, inclusief een realistische planning.
  • We bepalen gezamenlijk welke resources nodig zijn voor de uitvoering van dit plan. Dit kan intern of extern ingevuld worden, net wat passend is. Transition Experts beschikt over een breed netwerk van professionals, specialisten in alle takken van sport. We vinden het belangrijk om altijd te zorgen voor de juiste persoon op de juiste plek.
  • Transition Experts managed het gehele traject, houdt overzicht en rapporteert. Waar nodig sturen we bij. Dat doen we zorgvuldig, met oog voor de organisatie en continuïteit van de bedrijfsvoering. We fungeren als aanspreekpunt en dragen indien gewenst projectverantwoordelijkheid. We zorgen er simpelweg dat de zaken voor elkaar komen. Altijd transparant, waarbij je als opdrachtgever zelf ‘in control’ bent.
  • Na de transitie is een project natuurlijk niet direct ten einde. Met een brede evaluatie bepalen we samen of er verdere acties nodig zijn.

Je ziet het, een transformatie doe je er niet zomaar even bij. Transities zijn complexe trajecten, die om nauwgezette begeleiding vragen. Met een standaard stappenplan ben je er niet. Dat weten we bij Transition Experts natuurlijk maar al te goed.

 

Ben je benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem gewoon eens contact op met Gert Veldhuis, via 085 – 487 29 01 of gert.veldhuis@transitionexperts.nl. We kijken graag mee naar de plannen die er al liggen, of denken mee over een nog te ontwikkelen strategie. Is de transformatie reeds (deels) in gang gezet en heb je specifieke vragen, nog enkele open eindjes of ondersteuning nodig bij de uitvoer? Dan zijn we je ook graag van dienst!

 

Meer lezen over dit onderwerp?

Recent nieuws

Als de realiteit je inhaalt: van interim informatiemanager naar ontmanteling van de IT-organisatie

Als de realiteit je inhaalt: van interim informatiemanager naar ontmanteling van de IT-organisatie

Bij Transition Experts kijken we terug op een jarenlange prettige samenwerking met GLT-PLUS. Na een aantal mooie projecten in 2015 en 2016, zou onze collega Dirk in 2018 als interim informatiemanager de GLT-PLUS-organisatie versterken. Hij ging aan de slag met grootse plannen en een hele rits verbetertrajecten. Krap anderhalf jaar later moest de IT-organisatie ontmanteld worden, omdat GLT-PLUS opgeheven werd. Da’s even schakelen! Lees verder.

De basis van datagedreven werken: 5 succesfactoren

De basis van datagedreven werken: 5 succesfactoren

Datagedreven werken, de sleutel tot snellere én betere beslissingen. Als je het goed doet tenminste, want de risico’s zijn niet van de lucht. In deze blog lees je welke vijf zaken je zéker op orde moet hebben om succesvol datagedreven te werken. Lees verder.