Toekomstbestendige werkomgeving

Toekomstbestendige werkomgeving

Begin 2020 moesten we opeens collectief zoveel mogelijk thuiswerken. Of dat voor jouw organisatie complex was of juist best vloeiend ging, zal grotendeels afhangen van de reeds aanwezige mate van digitalisering. Feit is dat de digitalisering op de werkvloer begin 2020 in een stroomversnelling terecht gekomen is. We hebben gezien dat het kán, dat er heel veel mogelijk is. 

Er zijn snel nieuwe systemen en infrastructuren opgezet, soms houtje-touwtje, gewoon omdat het snel moest. Onze collega Dirk van Sichem schreef daar een blog over (Hoe verandertrajecten opeens in no-time doorgevoerd worden en… slagen!) en ook collega Marcel Besteman gaf een interview over het ‘even snel’ implementeren van Microsoft Teams als collaboration platform.

 

Nu de échte druk van de ketel is, is dit het moment om door te pakken en een stevig plan te maken voor een toekomstbestendige manier van werken. Hoe wil je verder, na de stappen die je reeds gezet hebt? Hoe moet de werkomgeving van jouw organisatie er over vijf jaar uitzien, of over tien jaar? Welke oude standaarden kunnen we achter ons laten, en hoe creëeren we een prettige, toekomstbestendige werkomgeving voor ‘het nieuwe normaal’? Dit zijn vraagstukken waar we je graag bij van dienst zijn. 

Kies voor een complete aanpak

Wil je dit goed aanpakken en bouwen aan een stevige, toekomstbestendige werkomgeving, dan heb je een integrale aanpak nodig. Met aandacht voor álle aspecten van je business. De focus ligt vaak op mogelijkheden in IT en Tech, maar aspecten als Security, Legal, Human Resources en Facility Management hebben natuurlijk ook de nodige invloed op je werkomgeving. Denk aan remote work policies, mobiliteitsplannen, gewenste faciliteiten binnen de kantooromgeving — er zijn legio vraagstukken op dit gebied die voor iedere organisatie anders zijn.

 

Vanuit Transition Experts hebben we intern een aanpak ontwikkeld waarbij we stapsgewijs bekijken welke elementen voor jouw organisatie een rol spelen, en welke afhankelijkheden er zijn. Misschien kun je zelf qua HR en Legal goed vooruit, en heb je juist op gebied van Facility Management ondersteuning nodig. Of andersom.

 

We kiezen voor een flexibele insteek. Geen standaard processen, maar een aanpak waarbij we uitzoeken wat jouw organisatie precies nodig heeft. Daar zoeken we de juiste partners bij, waarbij Transition Experts als jouw primaire aanspreekpunt fungeert. Zodat je snel en efficiënt de juiste stappen zet.

Gesprekspartner in Transformatie

Als verandermanagers zijn we gespecialiseerd in transities en transformaties. Vaak met de focus op IT, maar zelden alléén in IT. De impact van een flinke (IT-)transitie is immers altijd breder dan enkel IT. Onze rol binnen een project heeft altijd te maken met veranderen, met het begeleiden van een veranderproces en alle elementen binnen een organisatie die daardoor geraakt worden. We zijn gewend om met de meest verschillende disciplines samen te werken.

 

Als verandermanagers is verandering voor ons de constante factor. We kijken naar de mensen, de processen en de business. Precies zoals je bij deze transformatie van je werkomgeving en manier van werken ook zou moeten doen. Met aandacht voor alle aspecten van je organisatie, andere lopende projecten en de continuïteit van je business. 

 

Wil je eens vrijblijvend van gedachten wisselen over een toekomstbestendige werkomgeving, waar jouw organisatie staat en waar je tegenaan loopt? Neem contact op met Gert Veldhuis via (+31) 085 – 487 29 01 of gert.veldhuis@transitionexperts.nl. Hij denkt graag met je mee.

Over Modulaire Digitale Transformatie

De toekomstbestendige werkomgeving is één van de thema’s die we onder de noemer ‘Modulaire Digitale Transformatie‘ aanbieden. Met verschillende modules, zoals ook CIO as a Service en User Experience Monitoring (UXM), gaan we slim om met allerhande onderwerpen binnen Digitale Transformatie. Zo geven we stapsgewijs innovatie een boost, precies op de gebieden waar jouw organisatie dat nodig heeft!

 

Modules kunnen onderling eenvoudig gecombineerd worden. Natuurlijk bieden we altijd oplossingen op maat, ieder vraagstuk is immers anders. Ben je benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen op het gebied van Digitale Transformatie in het algemeen of de Toekomstbestendige Werkomgeving in het bijzonder? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee!