De meerwaarde van Transition Experts

De meerwaarde van Transition Experts

Grote IT-veranderingstrajecten zijn voor de meeste organisaties geen dagelijkse kost. Voor Transition Experts is verandering juist de constante factor. Door onze sterke focus, kennis en ervaring op het gebied van grote IT veranderingen zijn we dé partner om deze projecten te managen!

 

Of het nu gaat om nieuwe software, hardware, processen of een andere IT-overstap – het heeft heel wat voeten in de aarde. Vooraf wordt (meestal…) goed nagedacht over eisen en wensen, (on)mogelijkheden en ideeën voor de toekomst. Er worden passende partners gezocht en weer weggestreept, er wordt nagedacht over contracten, opnieuw gestreept, vergaderd en onderhandeld.

 

Ben je dan eindelijk bij die laatste handtekening, dan begint het wat ons betreft pas: de transitie of transformatie is misschien wel de belangrijkste fase van een IT-verandertraject.

De overgangssituatie

Zo tussen het tekenen van het contract en het bereiken van de gestelde doelen moet er immers behoorlijk wat gebeuren. Heldere verwachtingen, duidelijke afspraken en een solide voorbereiding spelen een cruciale rol in het succes van een transitie.

 

Ook een goede samenstelling van een projectteam is essentieel voor een succesvolle overgangssituatie. De rol van de transitiemanager is onmisbaar in dit proces, maar ook voor alle andere rollen brengen we de ervaring mee die zo noodzakelijk is om deze specifieke projecten tot een succes te maken. Onze professionals creëren vanuit hun expertise en persoonlijke skills draagvlak in het gehele proces met als resultaat dat alle partijen zich committeren aan het gewenste einddoel.

 

Een goede transitiemanager ontzorgt je op drie manieren:

 • Een succesvolle overgang, met duidelijke afspraken
  We verzorgen de overdracht van de bestaande naar de nieuwe situatie(s) in de IT-omgeving. Daarbij ligt de focus op een succesvolle overgang, waarbij de wensen van de opdrachtgever centraal staan. Van tevoren spreken we duidelijk af welke factoren belangrijk zijn, qua planning, kwaliteit versus kwantiteit en specifieke wensen.
 • Kostenbeheersing en transparantie
  Bij transities is het kostenbeheer even belangrijk als complex. Kosten zijn al snel ondoorzichtig omdat bouw, beheer, transitie, transformatie en wijzigingen door elkaar lopen. Wij bewaken de scope en leggen extra kosten neer waar ze horen: “de vervuiler betaalt”. We zetten toegesneden hulpmiddelen en best practices in voor uitvoering, rapportage en voortgang van de transitie.
 • Belangenbehartiging en expertise in verandering
  Bij ieder verandertraject zijn altijd twee of meer partijen betrokken. Doorgaans een opdrachtgever en een leverancier, of meerdere leveranciers. Transities zijn voor deze partijen geen dagelijkse kost. Bovendien is er sprake van conflicterende belangen: wie neemt (kosten)verantwoordelijkheid voor onvoorziene zaken? Onze onafhankelijke transitiemanagers zijn gespecialiseerd in veranderprocessen en kennen de valkuilen en aandachtsgebieden.

De voordelen van Transition Experts

Goede transitiemanagers zijn schaars. Dat geldt ook voor (senior) projectmanagers en allerlei andere rollen in de IT. Toch hebben wij er heel wat binnen handbereik. Schakel je Transition Experts in voor jouw transitie, transformatie of IT-project, dan kun je rekenen op deze voordelen:

 • Jarenlange specifieke ervaring in transities en transformaties
  Het team van Transition Experts is al bijna tien jaar gefocust op transities en transformaties. Daarmee zijn we de eerste en enige onafhankelijke internationaal opererende specialist voor advies en uitvoering van IT-transities en transformaties. Voor een groot deel van ons team en onze specialisten geldt zelfs dat ze al 20 of 30 jaar meedraaien in IT en verandertrajecten. Die specifieke kennis en ervaring zetten we graag in voor jouw project.
 • Technisch én projectmatig sterk onderlegd
  Onze transitie-specialisten zijn stuk voor stuk vaklui. Technisch én projectmatig sterk onderlegd: een essentiële combinatie voor transitiemanagement. Zowel op bestuursniveau als diep in de techniek zijn we je graag van dienst.
 • Uitgebreid netwerk van specialisten in alle rollen
  Uniek aan Transition Experts is ons netwerk van specialisten. Naast ons kernteam hebben we door de jaren heen een grote groep professionals verzameld die graag met én voor ons werken. Vakmensen met kennis van zaken, waar we van op aan kunnen. Altijd mensen waarmee we persoonlijk goed gewerkt hebben en die we met een gerust hart inzetten. Van architecten en systeembeheerders tot security-experts en servicemanagers. Zo kunnen we alle projecten aan, ongeacht inhoud of formaat.
 • Onafhankelijk en transparant
  Transition Experts behartigt geen belangen anders dan die van de opdrachtgever. We zijn niet gebonden aan specifieke leveranciers, technologieën, methodieken of andere opdrachtgevers. Onze missie is altijd om een transitie of transformatie succesvol te volbrengen. Bekijk onze referenties
 • Beperkte investering met grote gevolgen
  In onze praktijk hebben we aangetoond dat met de inhuur van een transitiemanager nog geen procent (!) van de totale omvang van de sourcingskosten gemoeid is. Een investering die zich ruim terugverdient en daarom het overwegen waard is. Neem voor meer informatie of een kennismaking gerust contact op.
 • Lokaal, internationaal, mondiaal
  IT-transities trekken zich doorgaans weinig aan van landsgrenzen, en dat geldt ook voor ons. Met ruime ervaring in wereldwijde projecten zijn we je graag van dienst bij internationale transities of transformaties. Met vestigingen in Nederland en Duitsland hebben we bovendien een scherp beeld van de internationale markt.
 • Voor MKB, grootbedrijf en multinationals ongeacht sector
  Binnen ons portfolio vind je een groot aantal opdrachtgevers die op het oog weinig met elkaar gemeen hebben. Lokale bedrijven, multinationals, profit en non-profit. Organisaties in de zorg, infra, energie en zakelijke dienstverlening. Mooie opdrachten hebben immers weinig te maken met het formaat of de sector van je organisatie. We gaan graag voor je aan de slag.