OT-IT Integratie Services

OT-IT Integratie Services

De wereld van de Operationele Technologie (OT) raakt steeds meer verbonden en verweven met de wereld van de Informatietechnologie (IT). OT richt zich op efficiëntie, veiligheid, integriteit en bovenal beschikbaarheid. Door steeds meer gebruik te maken van IT-platforms en moderne IT-technologieën, netwerkconnectiviteit en (Operating) Systems, moet de focus ook liggen op OT Cybersecurity.

 

IT heeft die focus al vele jaren, en zeker vandaag de dag is beveiliging belangrijker dan ooit. Digitalisering is momenteel een essentiële drijfveer voor IT-OT integratie die tegenwoordig Industrie 4.0 wordt genoemd. Organisaties kunnen alleen concurrerend blijven als ze een geïntegreerde proces- en informatiestroom hebben.

 

OT- en IT-integratie is een proces waarbij een breed scala aan technologieën, processen en – heel belangrijk – de organisatie (mensen) betrokken is. In plaats van IT- en OT-onderhoudsorganisaties van elkaar gescheiden te houden, zou het zowel de IT- als de OT-omgeving ten goede komen als de kennis en vaardigheden van degenen die ze beheren zouden worden gedeeld en ervaringen zouden worden gebruikt om van elkaar te leren. Het zou één organisatie moeten worden.

 

Deze integratie zou de organisatie in staat stellen om (bijvoorbeeld):

 • de beveiliging van IT en OT vanaf één plek te monitoren met de best mogelijke tools en experts
 • IT- en OT-systemen met dezelfde hoge standaard van kwaliteit, voorbereiding en uitvoering te patchen om de betrouwbaarheid en beschikbaarheid voor zowel IT als OT te verbeteren
 • ervoor te zorgen dat tussen IT en OT zoveel mogelijk geharmoniseerde technologie wordt gebruikt
 • de efficiëntie verhogen (meer doen met minder)

 

De diensten die Transition Experts (samen met haar partners) levert zijn onder andere:

 • definitie, inbedrijfstelling en monitoring van verbindingen tussen OT- en IT-systemen
 • implementatie van tools die nodig zijn voor het beheer van de OT- en IT-omgevingen
 • het ontwerpen en implementeren van een geavanceerde beveiligingsstandaard in IT- en OT-systemen
 • migratie van legacysystemen en end-of-life hardware (EOL)
 • ontwerp, implementatie en migratie van virtualisatieoplossingen
 • netwerkbeveiligingscontroles (gesimuleerde of echte aanvallen) om kwetsbaarheden op te sporen en beveiligingsverbeteringen door te voeren
 • een transformatie van de huidige organisatie (mensen) die zowel IT- als OT-omgevingen ondersteunt (middelen, vaardigheden, opleidingen en procedures)
 • ondersteuning bij het opstellen van alle noodzakelijke documentatie voor beheersystemen voor informatiebeveiliging

 

OT-IT integratie is een transformatie die moet worden gepland, beheerd en gecontroleerd met de best mogelijke partner die u kunt krijgen.

 

Transition Experts heeft vele jaren ervaring in het managen van transformaties. Wij kunnen de verantwoordelijkheid op ons nemen voor een compleet (integratie) programma, een specifiek project of het leveren van een specifieke resource zoals Transformatie Managers, Project Managers of specialisten om specifieke vaardigheden, expertise of capaciteit toe te voegen aan uw (IT en OT) organisatie.