Ons team

Ons team

Transition Experts is opgericht in 2010 door enkele enthousiaste IT-professionals. Op een stevig fundament van jarenlange ervaring, met groot enthousiasme voor digitale transformatie in het algemeen en een hart voor IT-transities in het bijzonder.

 

Transition Experts bestaat uit een kernteam van partners, projectmanagers en transitiemanagers. Vaklui waar je van op aan kunt, met verstand van zaken en een bak kennis en ervaring. Je kunt ze rechtstreeks benaderen voor een kennismaking, even van gedachten wisselen of een concreet vraagstuk.

Dirk van Sichem

Partner

Dirk heeft ruim 25 jaar ervaring in de IT in rollen als consultant, leidinggevende, projectmanager, service portfolio manager, programmamanager en transitie manager. Hij heeft gewerkt voor zakelijke dienstverleners, de bouwsector, logistieke dienstverleners, staal- en olie en gasindustrie. Ook aan de kant van IT dienstverleners heeft hij veel ervaring opgedaan.

Dirk is een doelgerichte, grondige en efficiënte transitie manager, die veel verantwoordelijkheidsgevoel heeft en uitstraalt. Zijn stijl van aansturen is helder, eerlijk en open. Duidelijke en haalbare doelstellingen zijn daarbij voor hem van belang. Andere gedragskenmerken en vaardigheden zijn loyaliteit, het oplossen van conflictsituaties, oplossingsgericht handelen en het tonen van leiderschap.

Het samenbrengen van de verschillende belangen en het streven naar optimale kwaliteit zijn voor Dirk de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden tijdens een transitie.

Gert Veldhuis

Partner

Gert is binnen Transition Experts verantwoordelijk voor onze klanten en professionals. Hij woont en werkt inmiddels meer dan 30 jaar in Duitsland. Gedurende zijn loopbaan is hij bij meerdere internationale IT-service providers in verschillende rollen bij transitieprojecten betrokken geweest. Bij deze projecten ging het voornamelijk om infrastructuur outsourcing, maar ook met het leiden van IT herstructureringsprojecten heeft hij uitgebreide ervaring. Tevens heeft hij ervaring opgedaan met het opzetten en managen van internationaal opererende project- en transitie afdelingen.

Gert is sterk in het opbouwen en onderhouden van relaties met klanten en professionals en is zeer goed in staat om op basis van de behoefte van de klant de juiste mensen bij elkaar te brengen.

Marcel Besteman

Partner

Marcel heeft tijdens zijn periode in vaste dienst bij Imtech een zeer breed scala aan projecten gemanaged. Daarnaast heeft hij meer dan 5 jaar leiding gegeven aan een team van systeem architecten en database-applicatie-ontwikkelaars en kent hierdoor de klappen van de zweep. Marcel heeft meer dan 15 jaar ervaring in transitie projecten en internationale programma’s. Met name hier heeft hij de kennis opgedaan die hij dagelijks inzet tijdens zijn transitieprojecten.

Marcel is een toegewijde en loyale manager en toont de juiste flexibiliteit om als team het afgesproken resultaat te behalen. Zijn opdrachtgevers waarderen zijn enthousiasme, gedrevenheid en kwaliteit van werken. Het creëren van een sfeer waarin mensen bereid zijn samen te werken en een goede prestatie neer te zetten vindt hij zeer belangrijk. Afspraak is afspraak. In de uitvoering van zijn opdracht werkt hij met een mix van humor, creativiteit en doortastendheid.

Rob Dekker

Partner

Rob is bij vele transitieprojecten betrokken geweest. Eerst vanuit zijn functie als manager ICT bij Ernst & Young, later als transitiemanager ad interim bij verschillende klanten. Rob vervulde daarin allerlei rollen van projectteamlid tot transitie- en programmamanager en sponsor. De transitieprojecten verschilden onderling in complexiteit, schaal en scope. Mensen waarmee hij samenwerkt typeren hem als kundig, betrouwbaar, verantwoordelijk en ambitieus.

Door zijn uitgebreide ervaring met transities weet hij projecten snel op stoom te brengen en heeft hij een scherp oog voor de issues die transities zo complex kunnen maken. Rob wil daadwerkelijk toegevoegde waarde leveren aan transities, en komt de belangen en verwachtingen van zijn klanten maximaal tegemoet. Hoe meer hij daarin slaagt, hoe meer hij van zijn werk geniet.

Lisette van Dijk

Office manager

Noem haar office manager, vliegende keep of onze back office heldin: Lisette zorgt ervoor dat op kantoor alles soepel verloopt. Een rasechte regelaar, die voor elkaar krijgt dat onze professionals zich volledig op hun projecten kunnen richten. Ze is veelzijdig, sociaal en nauwkeurig: wat je Lisette ook toespeelt, ze zorgt ervoor dat het goedkomt! Dat veelzijdige blijkt wel uit haar gevarieerde takenpakket: van administratie en HRM tot office management en sales support. Lisette is van alle markten thuis. En bel je ons of kom je langs op kantoor? Goede kans dat je ontvangen wordt door onze stralende office manager.

Dennis Akkerman MBA

Internationaal projectmanager, consultant & trainer


linkedin.com/in/DennisAkkermanMBA

+31 (0)85 - 487 29 00

Dennis Akkerman MBA

Internationaal projectmanager, consultant & trainer

Dennis is een ervaren projectmanager, consultant en trainer en kan bogen op meer dan 15 jaar (internationale) managementervaring. Hij adviseert en begeleidt organisaties in digitale transformaties en ICT (zowel strategie als transitie), veelal in een internationale context.

Met zijn sterke achtergrond in zowel business als IT is hij een gedegen gesprekspartner op ieder niveau. Dennis woont in Kuala Lumpur (Maleisië) en zijn werkgebied is met name in Europa, het Midden Oosten en Azië. Hij kent de cultuurverschillen en andere uitdagingen in het internationale zakendoen als geen ander.

In zijn rol als trainer weet Dennis met veel enthousiasme en sprekende voorbeelden zijn kennis en ervaring over te dragen. Betrokken, gedreven en vol energie is hij de trainer waar iedere deelnemer blij van wordt.

100+ IT-specialisten

Ons team van professionals

Transition Experts bestaat uit een kernteam van partners, projectmanagers en transitiemanagers. Daaromheen vind je een groot team van specialisten die graag op projectbasis voor ons en mét ons aan de slag gaan. Professionals in alle takken van sport, met een grote variatie aan achtergrond en ervaring.

Ben je op zoek naar specifieke kennis of ervaring? Heb je tijdelijke versterking nodig bij een transitie of andere soorten IT-projecten? Dan helpen wij je aan de juiste mensen op de juiste plek. Daarbij blijft Transition Experts altijd (opdracht)verantwoordelijk en het vaste aanspreekpunt. Zodat je er geen omkijken naar hebt.

Vacature

Open sollicitatie

Contact

Vacature

Open sollicitatie

Heb jij een talent voor projectmanagement en een passie voor transities? Of een andere achtergrond waarmee je jezelf bij Transition Experts ziet werken? Dan willen we je graag leren kennen! Een open sollicitatie is altijd welkom. Gewoon even bellen of e-mailen voor een kop koffie mag ook. Graag tot snel!