Ervaringen van onze IT-professionals

Ervaringen van onze IT-professionals

Sinds de oprichting van Transition Experts in 2010 zijn er allerhande verschillende projecten voorbij gekomen. Van pure transities tot uitgebreide IT-transformaties, grote internationale opdrachten en interessante vraagstukken voor het MKB. Langdurig, kortlopend, op alle niveau’s en met diverse rollen en functies.

 

Ben je benieuwd waar we op dit moment mee bezig zijn? Wil je eens spreken met een specialist die al vaker met ons gewerkt heeft? Heb je interesse in een mooi project, zoek je begeleiding bij een lopende opdracht of wil je gewoon eens van gedachten wisselen? Neem gerust contact met ons op.

Onderstaand lees je een korte casus van vier van onze specialisten. Zie ook: recente projecten en opdrachtgevers.

“… daar maak ik als zelfstandige graag gebruik van”

Dirk Cikot Roos is misschien wel de langst continu ingezette professional binnen ons netwerk. Al sinds 2011 werkt hij onafgebroken voor opdrachtgevers als EY en DB Schenker. Voor beide organisaties geldt dat hem gevraagd is om opeenvolgende projecten op te pakken. Een duidelijk teken dat de samenwerking van twee kanten goed bevalt.

“Ik werk al heel wat jaren aan mooie opdrachten voor Transition Experts. Wat mij betreft hét bewijs van een goede match. Er zit veel kennis en het team heeft een sterk netwerk, daar maak ik als zelfstandige graag gebruik van. Zodra je eenmaal een tijdje op een project zit, wordt je daar in meegenomen. Dan lever je geen individuele prestatie meer, maar een teamprestatie.“

Dirk Cikot Roos
Zelfstandig projectmanager, sinds 2011 onafgebroken actief voor Transition Experts

Wat ik persoonlijk prettig vind is de rechtstreekse betrokkenheid. Het team van Transition Experts staat zelf óók met de voeten in de klei, zij doen hetzelfde werk als ik. Zo heb ik tijdens mijn huidige project iedere twee weken een call met een van de partners, om even door te spreken hoe het project loopt en wat er speelt. Gewoon als gelijken een en ander doornemen, als een soort second opinion. Dat zit echt in het proces verankerd.

“Een ervaring die ik niet had willen missen!”

Onze transitiemanager Frans Moens gaf bij ons aan dat hij, na zo’n 25 jaar voor verschillende opdrachtgevers in binnen- en buitenland gewerkt te hebben, wel eens voor langere periode naar het buitenland wilde. Voor een van onze opdrachtgevers vertrok hij voor bijna vier maanden naar Maleisië.

Het project: een grote wereldwijde speler wil van meerdere service providers naar één globale service provider. De eerste stap, van lokale services in Europa, was al grotendeels afgerond. De volgende stap: Azië, waar onze transitiemanager met een transitieteam vanuit de klant én de nieuwe service provider aan de slag ging om de transfer van de lokale services aldaar ook tot een succes te maken.

Frans Moens
Zelfstandig IT-manager gespecialiseerd in transitiemanagement, regelmatig actief voor Transition Experts

Fantastisch om eens voor langere tijd in een totaal andere omgeving te werken. Ik heb voorheen regelmatig aan internationale projecten gewerkt, maar nauwelijks langdurig op locatie. Zo vier maanden aan de slag met een lokaal team was een ervaring die ik niet had willen missen. Sterker nog: het volgende internationale traject mag wel weer in de planning…

“Het gevoel dat ik collega’s heb”

Nicolette is al 20+ jaar actief als zelfstandige in de IT-projectmanagement. Een jaar of vijf geleden kwam ze voor het eerst met Transition Experts in aanraking. Inmiddels heeft ze verschillende projecten achter de rug, bij grote namen als EY.

 

“Het is fijn dat alle administratie richting de klant uit handen genomen wordt. De zaken zijn goed georganiseerd en het is prettig communiceren met deze mensen. Mijn eerste project met Transition Experts was er eentje voor EY. Het is gewoon lekker werken wanneer alles met de opdrachtgever al geregeld is. Transition Experts zorgde er ook voor dat ik goed voorbereid bij EY binnenkwam. We hadden direct een goede match.”

 

Leuk detail: Nicolette runt ook slowwines.eu, gericht op biologische en biologisch dynamische wijn. Ze levert al jaren de Transition Experts huiswijnen, een aanrader!

Nicolette Honsbeek
Zelfstandig project- en interim manager, sinds 2014 actief voor Transition Experts

Het mooiste vind ik dat Transition Experts ervoor zorgt dat ik als zelfstandige het gevoel heb dat ik collega’s heb. Er is altijd ruimte voor overleg of even klankborden. Ik werk veel aan internationale projecten met complexe communicatie en soms cultuurverschillen. Het is heel fijn om dan terug te kunnen vallen op een team van bekenden met veel ervaring op dit gebied. Dat geeft mij echt het gevoel dat ik collega’s heb.

“Interessante opdrachten en uitdaging”

Onze samenwerking met Gerard Persoon is er typisch een van ‘de juiste persoon op het juiste moment’. Gerard begon als zelfstandige in dezelfde periode dat Transition Experts opgericht werd. Hij kon zo instappen op een project bij IBM en was later ook actief bij projecten voor onder andere Haaglanden Medisch Centrum en DB Schenker.

“Het is gewoon prettig werken met de mensen van Transition Experts. Je weet wat je aan elkaar hebt. Interessante opdrachten, geen gedoe. En ik vind het mooi om mijn netwerk uit te blijven breiden en via via nieuwe kennis op te doen. De kennissessies bij Transition Experts zijn interessant om te volgen. Ik heb zelf onlangs een sessie over Blockchain gegeven. Leuk om met ‘collega’s’ over elkaars vakgebied te leren.”

Gerard Persoon
Blockchainspecialist en zelfstandig projectleider/consultant, sinds 2010 regelmatig actief voor Transition Experts

Transition Experts staat voor mij garant voor interessante opdrachten en uitdaging. Ik heb een behoorlijk brede interesse en verdiep me graag in nieuwe technologieën. Tussen opdrachten in bijt ik me graag vast in een onderwerp. Ik ben dan een paar maanden bezig met intensieve zelfstudie. Eerder bijvoorbeeld met Linked en Open Data, onlangs met Blockchain. Ik los graag complexe ICT-problemen op en Blockchain is wat mij betreft een belangrijke enabler voor toekomstige ontwikkelingen. Bij Transition Experts kan ik de breedte van mijn kennis goed gebruiken in de praktijk.

Onder referenties vind je meer voorbeelden van onze recente projecten en opdrachtgevers. Neem gerust contact met ons op voor specifieke vragen of meer informatie.