Workshops in voorbereiding op ‘terug naar kantoor’

Workshops in voorbereiding op ‘terug naar kantoor’

< Overzicht Nieuws 08-06-2021

Nu de vaccinatiegraad toeneemt en de ziekenhuisbezetting flink terugloopt, komt ook het moment dat we weer terug naar kantoor mogen snel dichterbij. Ten minste… dat is natuurlijk volledig afhankelijk van de keuzes die je als organisatie maakt. Komt iedereen weer fulltime naar kantoor, kies je voor hybride, laat je teams zelf beslissen? Wat je strategie ook is, onze nieuwe workshops kun je helpen deze transformatie naar een nieuwe werkomgeving soepel te laten verlopen.

We hebben er de afgelopen maanden met regelmaat over bericht. Wat ons betreft is de teruggang naar kantoor een belangrijke transformatie, die je niet te licht op moet vatten. We zien hierin een belangrijke rol voor HR: de werkomgeving draait nu eenmaal om (en met) mensen. Mensen die het best presteren wanneer ze zich goed voelen en werken in een omgeving die bij ze past.

 

Wellicht heb je het interview gelezen met Annetje Suorsa, onze expert op het gebied van HR en teamcoaching. Zij sprak klare taal: ”Terug naar kantoor is een grotere uitdaging dan het verplichte thuiswerken”.

 

In het verlengde hiervan hebben we een aantal verschillende workshops en andere sessies ontwikkeld die leidinggevenden en teams helpen om deze transformatie in goede banen te leiden. Zo bieden we onder andere de volgende sessies aan:

  • Workshop: Hoe komt je team terug naar kantoor?
    In deze sessie voor hoger management en/of HR-professionals nemen we je mee in de impact van het langdurige verplichte thuiswerken op je team. Hoe komt je team terug naar kantoor, hoe ga je daar mee om en welke kansen en groeimogelijkheden biedt dat? Lees meer

  • Inspiratiesessie: Hybride werken vraagt om nieuw leiderschap
    Waar de werkomgeving verandert, gelden ook nieuwe eisen en wensen rondom leiderschap. In deze inspiratiesessie nemen we leidinggevenden mee in leiderschap vanuit vertrouwen. Lees meer

  • Team coaching: Samen werken aan een stevig fundament voor het team
    In team coaching werken we aan een teamcontract waarin afspraken, omgangsvormen en doelstellingen vastgelegd worden. Een hele prettige manier om duidelijk te maken wat ieder van elkaar mag en kan verwachten én het team-functioneren te verbeteren. Lees meer

Alle sessies zijn online en offline, inhouse of op locatie te boeken. Specifieke eisen of wensen? Neem even contact op met Gert Veldhuis via 085 – 487 29 01 of gert.veldhuis@transitionexperts.nl. Hij denkt graag met je mee!

Recent nieuws

Als de realiteit je inhaalt: van interim informatiemanager naar ontmanteling van de IT-organisatie

Als de realiteit je inhaalt: van interim informatiemanager naar ontmanteling van de IT-organisatie

Bij Transition Experts kijken we terug op een jarenlange prettige samenwerking met GLT-PLUS. Na een aantal mooie projecten in 2015 en 2016, zou onze collega Dirk in 2018 als interim informatiemanager de GLT-PLUS-organisatie versterken. Hij ging aan de slag met grootse plannen en een hele rits verbetertrajecten. Krap anderhalf jaar later moest de IT-organisatie ontmanteld worden, omdat GLT-PLUS opgeheven werd. Da’s even schakelen! Lees verder.

De basis van datagedreven werken: 5 succesfactoren

De basis van datagedreven werken: 5 succesfactoren

Datagedreven werken, de sleutel tot snellere én betere beslissingen. Als je het goed doet tenminste, want de risico’s zijn niet van de lucht. In deze blog lees je welke vijf zaken je zéker op orde moet hebben om succesvol datagedreven te werken. Lees verder.