Nieuwe internationale ontwikkelingen: Azië!

Nieuwe internationale ontwikkelingen: Azië!

< Overzicht Nieuws 24-02-2021

In de tien jaar dat Transition Experts bestaat hebben we volop projecten begeleid in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Azië. Naast ons hoofdkantoor in Utrecht hebben we al jaren een vertegenwoordiging in Duitsland en sinds dit jaar heeft Transition Experts ook voet aan de grond in Maleisië. Hoe zit dat?

We hebben de afgelopen tijd veel geïnvesteerd in internationale uitbreiding. Hoewel we al jaren actief zijn in internationale en zelfs wereldwijde projecten, waren we voorheen vooral georiënteerd op Nederland en Duitsland. De afgelopen periode hebben we verschillende mooie opdrachten mogen uitvoeren in Azië. Inmiddels hebben we ons netwerk daar flink uitgebreid en een goede kennis van de lokale markt en cultuur opgebouwd. Tijd voor een nieuwe stap!

Transities & transformaties in APAC

Naast ons hoofdkantoor in Utrecht en vertegenwoordiging in Duitsland, is Transition Experts nu ook gevestigd in Kuala Lumpur (Maleisië). Met het oog op toekomstige internationale projecten hebben we onze samenwerking uitgebreid met Dennis Akkerman, waar we de afgelopen twee jaar al vaker mee hebben gewerkt op onze opdrachten in APAC. Meer hierover lees je in het artikel ‘Dennis Akkerman versterkt team’.

 

De keuze voor Kuala Lumpur was eenvoudig: Maleisië geldt als een ideale en kosteneffectieve testomgeving voor bedrijven die voet aan de grond willen krijgen in APAC of ASEAN. Dat is niet in de minste plaats omdat een groot aantal mondiale bedrijven gevestigd is in Maleisië, met hoogopgeleide en meertalige professionals (vooral Engels en Chinees).

 

Een prettige en strategisch interessante omgeving voor Transition Experts, waar we onze opdrachtgevers uit Europa en de rest van de wereld natuurlijk graag wegwijs maken.

Lokale cultuur & marktkennis

Een zorgeloze transitie of transformatie vereist goede kennis van de lokale markt. Daarin kunnen ook cultuurverschillen een belangrijke rol spelen: zo vraagt de migratie of adoptie van een nieuw stuk software soms om hele verschillende aanpakken per regio.

 

Andere lokale factoren zijn bijvoorbeeld technische (on)mogelijkheden, wetgeving, het IT-landschap, lokale aansturing en gewenste transparantie en flexibiliteit in de samenwerking. Zo vraagt een project in Nederland, Frankrijk en Vietnam logischerwijs om een andere aanpak dan een project dat speelt in Duitsland, China en India.

Lokale resources

Nu we vaste voet aan de grond hebben in Azië, is het ook eenvoudiger om lokale resources in te zetten. Denk bijvoorbeeld aan lokale projectmanagers en specialisten. Daar hebben we de afgelopen jaren met regelmaat gebruik van gemaakt, met goede resultaten. En daar plukken onze opdrachtgevers de vruchten van: we hebben lokaal beschikking over de juiste, deskundige mensen (veelal Engelstalig, soms ook Duitstalig). Geen reistijd, geen reiskosten, lokale tarieven. Men is bekend met de cultuur en heeft ruimschoots de juiste kennis en expertise.

 

We merken duidelijk dat Europese en Amerikaanse opdrachtgevers meer dan ooit openstaan voor remote resources, waarbij onze projectmanagers en specialisten vanuit APAC (onder de juiste begeleiding) meewerken aan projecten elders. Een prettig neveneffect van het verplichte remote werken door COVID-19, waardoor veel organisaties inzien dat het niet altijd uitmaakt waar mensen zich fysiek bevinden.

 

Tel je daar de schaarste van IT-specialisten en de merkbare kostenvoordelen van global sourcing bij op, dan kom je tot een logische keuze. Hoofdzaak is altijd dat de projectdoelstellingen en -standaarden vanuit het hoofdkantoor goed geborgd worden. Transition Experts is in staat om die bruggen te bouwen en opdrachtgevers op dat vlak te ontzorgen. We zorgen ervoor dat het globale projectresultaat behaald wordt met een aanpak die lokaal het meest effectief is.

 

Kortom: mooie ontwikkelingen waar we met veel plezier aan werken. Deze nieuwe stap in Azië geeft ons nieuwe mogelijkheden om een stevig lokaal netwerk en uitstekende kennis van de lokale omstandigheden in te zetten voor onze opdrachtgevers.

Gert Veldhuis
Partner

Breid je uit naar Azië, speelt er een migratie, ben je geïnteresseerd in remote resources of anderszins bezig met transitie en transformatie in APAC / ASEAN? Neem vrijblijvend contact met me op via (+31) 85 - 487 29 01 of gert.veldhuis@transitionexperts.nl.

Recent nieuws

Handtekening gezet, uitbestedingsovereenkomst kan in de kast ... ?!

Handtekening gezet, uitbestedingsovereenkomst kan in de kast ... ?!

Veel organisaties hebben een deel of zelfs de gehele IT-dienstverlening uitbesteed. De overwegingen die daar aan ten grondslag liggen verschillen per organisatie maar zijn vaak terug te voeren tot verbeteren van de dienstverlening, kostenbesparing en/of concentratie op de kernactiviteiten.

Lees verder.

Wij gaan verhuizen!

Wij gaan verhuizen!

Na 10 mooie jaren in ons kantoor aan de Atoomweg gaan wij verhuizen naar een nieuw kantoor aan de Atoomweg. We verplaatsen ons een kleine 300 meter oostwaarts. Lees verder.