Team coaching: Samen werken aan een stevig fundament voor het team

Team coaching: Samen werken aan een stevig fundament voor het team

In een veranderende werkomgeving is het belangrijk dat je weet wat je aan elkaar hebt. In de workshop team coaching werken we aan een teamcontract waarin afspraken, omgangsvormen en doelstellingen vastgelegd worden. Een hele prettige manier om duidelijk te maken wat ieder van elkaar mag en kan verwachten én het team-functioneren te verbeteren.

Voor ieder team is het goed om stil te staan bij hoe je met elkaar wilt werken. We nemen de bestaande (on)geschreven regels eens goed onder de loep en gaan dieper in op vragen als: Hoe wil je als team met elkaar zijn? Wat voor sfeer of cultuur streef je na? Hoe werkt dat als het even tegenzit? Wat kun je zelf én samen doen om als team goed te functioneren?

Wat gaan we doen?

In sessies van 1 dagdeel werken we aan het fundament van het team. In teamverband bespreken we hoe het met iedereen gaat, waar we naartoe willen en op welke manier we daar – als team – kunnen komen. De coaching helpt teamleden elkaar beter te begrijpen en maakt duidelijk wat iedereen van elkaar mag en kan verwachten.

 

We werken toe naar een teamcontract, waarin we afspraken, omgangsvormen en doelstellingen vastleggen. Dit schept duidelijkheid, transparantie en vertrouwen. Deze coaching kan eventueel verdiept worden met team- of individuele coaching op maat.

Goed om te weten

Meer weten over deze workshop?

Al onze trainingen en workshops zijn online en offline, inhouse of op locatie te boeken. Natuurlijk passen we de invulling graag aan op organisatie-specifieke situaties of vraagstukken. Heb je vragen of wensen? Neem even contact op met Gert Veldhuis via 085 – 487 29 01 of gert.veldhuis@transitionexperts.nl. Hij denkt graag met je mee!