Hoe verandertrajecten opeens in no-time doorgevoerd worden en... slagen!

Hoe verandertrajecten opeens in no-time doorgevoerd worden en... slagen!

< Overzicht Blog 31-03-2020

Zoals dat voor bijna iedereen in Nederland en ver daarbuiten geldt, zien ook de werkdagen bij Transition Experts er opeens heel anders uit dan enkele weken geleden. Gezien onze expertise in o.a. de online werkplek is thuiswerken voor ons totaal geen probleem. Anders is dat voor sommige van onze opdrachtgevers, waar opeens met grote spoed veel aangepast dient te worden. We vertellen je graag iets meer over hoe wij de afgelopen twee weken ervaren hebben.

De afgelopen twee weken hebben we diverse klanten kunnen helpen met het grootschalig omschakelen naar werken vanuit huis. Het zijn bijzondere tijden die vragen om bijzondere oplossingen die goed presteren, laagdrempelig en tegelijk veilig zijn. Voor verschillende opdrachtgevers zijn de bestaande remote werken oplossingen opgeschaald en hele organisaties zijn in een zeer rap tempo vertrouwd gemaakt met het gebruiken van Teams en andere Office 365 producten.

 

Applicaties waarvan we dachten dat die online niet zouden werken, doen dat nu ineens wel. Je merkt dat de noodzaak er eerder niet was, daardoor de focus ontbrak en er veel meer creativiteit is. Overigens binnen kaders van security en richtlijnen. En ook nog eens met een prima performance en stabiel.

 

We hebben daarvoor experts en partners bij elkaar gebracht en de regie in handen gehouden. We hebben IT professionals met enorm veel inzet en creativiteit geweldige resultaten zien bereiken. Iets om trots op te zijn!

 

En… mooi om te zien hoe snel een verandering doorgezet kan worden, als het ├ęcht moet. Waar dit soort implementaties regelmatig op weerstand stuiten of een lange adoptietijd kennen, blijken veel gebruikers nu heel flexibel. Fijn om te zien hoe mensen nu openstaan voor wat er mogelijk is.

 

Zodra we deze periode te boven zijn gekomen zullen we waarschijnlijk zien dat we met z’n allen wat meer thuis blijven werken. Dat medewerkers nog meer flexibiliteit laten zien. Dat bepaalde aspecten van de digitale transformatie wat eenvoudiger vorm kunnen krijgen (meer digitaal, minder papier?). En dat we ook als verandermanagers met andere ogen kijken naar organisaties en veranderingen.

Recent nieuws

Handtekening gezet, uitbestedingsovereenkomst kan in de kast ... ?!

Handtekening gezet, uitbestedingsovereenkomst kan in de kast ... ?!

Veel organisaties hebben een deel of zelfs de gehele IT-dienstverlening uitbesteed. De overwegingen die daar aan ten grondslag liggen verschillen per organisatie maar zijn vaak terug te voeren tot verbeteren van de dienstverlening, kostenbesparing en/of concentratie op de kernactiviteiten.

Lees verder.

Wij gaan verhuizen!

Wij gaan verhuizen!

Na 10 mooie jaren in ons kantoor aan de Atoomweg gaan wij verhuizen naar een nieuw kantoor aan de Atoomweg. We verplaatsen ons een kleine 300 meter oostwaarts. Lees verder.