Introductie op Advanced Productivity: Microsoft Teams als hart van je werkdag

Introductie op Advanced Productivity: Microsoft Teams als hart van je werkdag

< Overzicht Blog, interview digitale transformatie 20-05-2020

We refereerden eerder al aan het noodgedwongen thuiswerken en de populariteit van vele samenwerktools, waaronder ook Microsoft Teams. In het interview met Marcel Besteman, over de implementatie en user adoption van Teams, werd duidelijk waar de kansen en pijnpunten liggen bij het goed in gebruik nemen van Teams. Doe je dat goed, dan kun je een stap verder gaan met Advanced Productivity en het Microsoft Power Platform.

Dit keer gaan we dieper in op Microsoft Teams als Business Application Platform: het hart van je werkdag, waar je zakelijke applicaties samenkomen. Onder de noemer Advanced Productivity kun je tal van applicaties integreren in Microsoft Teams.

 

Met behulp van het Power Platform kun je die applicaties zelfs low code of no code zelfstandig ontwikkelen,  En daar hoort ook bij dat medewerkers met het Power Platform zélf low code/no code applicaties ontwikkelen.

 

Hoe werkt dat en waar moet je als IT-manager, CIO of CTO rekening mee houden? We vragen Marcel Besteman om een korte introductie op Advanced Productivity.

Microsoft Teams als Business Application Platform, wat moet ik me daarbij voorstellen?

“Ik gaf het in ons vorige interview eigenlijk al aan. Microsoft Teams is een enorm brede tool. Het wordt vaak gebruikt voor samenwerken en online vergaderen. Maar je kan er veel meer mee. Ik wil vandaag graag wat dieper ingaan op Advanced Productivity.

 

Advanced Productivity draait om het integreren van bedrijfsapplicaties en business solutions in Teams. In mooi Nederlands, met Advanced Productivity maak je van Teams een Collaboration Platform. Simpel gezegd, je maakt van Teams het hart van je werkdag door belangrijke zakelijke applicaties in Teams samen te brengen.”

Hoe werkt dat?

“In de basis heel simpel. Als je Teams opent dan zie je in de balk links drie stipjes. Klik daarop, dan krijg je allerlei suggesties voor apps. Je hebt de apps van Microsoft zelf, zoals Planner en OneNote. Daarnaast kun je Third Party Apps integreren, zoals bijvoorbeeld Trello, Jira en Smartsheet.”

^ Een selectie van beschikbare apps en services in Microsoft Teams

 

“Integreer je een app, dan wordt die als een tabblad toegevoegd in Teams. Vanuit IT moet je daar vooraf natuurlijk goed over nadenken, wat je wel en niet wil faciliteren. En je hebt ook te maken met licenties, er zitten heel wat betaalde apps tussen of systemen waarvoor je een subscriptie nodig hebt.”

Waar moet je op letten?

“Als IT-manager of anderszins administrator moet je jezelf de vraag stellen, wil ik al deze apps toestaan? Met policies kun je dat afkaderen. Misschien wil je enkel Microsoft Apps toestaan, of een aantal specifieke third party apps. Je kunt bepaalde apps blocken, of alleen specifieke apps toestaan.

 

In principe is dit heel goed in te stellen. Het wordt een ander verhaal als je eigen apps wil gaan ontwikkelen. Want dat is de derde soort apps die je in Teams kunt integreren: de Tenant Apps, applicaties die de business zelf ontwikkelt via het Power Platform. Microsoft is dat momenteel met veel bombarie aan het promoten en ik denk dat dit Teams echt naar een heel ander level brengt.”

 

Benieuwd naar de mogelijkheden van het Power Platform? In een uitgebreid interview zet Marcel de kansen en risico’s uiteen. Van gigantische potentie voor de business tot serieuze vraagstukken voor de IT-organisatie. Lees het interview: Je business wil los met Power Platform! Kan jouw organisatie dat al aan?

Bekijk ook onze andere interviews in de serie Modulaire Digitale Transformatie 

Meer horen over het optimaliseren van Microsoft Teams?

Op donderdag 25 juni a.s. organiseren we een (Engelstalig) webinar ‘Keeping Microsoft Teams in control!’. Je kunt je kosteloos inschrijven, eventueel ook voor een andere datum. Graag tot dan!

Recent nieuws

Handtekening gezet, uitbestedingsovereenkomst kan in de kast ... ?!

Handtekening gezet, uitbestedingsovereenkomst kan in de kast ... ?!

Veel organisaties hebben een deel of zelfs de gehele IT-dienstverlening uitbesteed. De overwegingen die daar aan ten grondslag liggen verschillen per organisatie maar zijn vaak terug te voeren tot verbeteren van de dienstverlening, kostenbesparing en/of concentratie op de kernactiviteiten.

Lees verder.

Een gedigitaliseerd inefficiënt proces blijft een inefficiënt proces

Een gedigitaliseerd inefficiënt proces blijft een inefficiënt proces

In de afgelopen jaren is digitale transformatie een belangrijk onderwerp geworden voor veel bedrijven en organisaties. Steeds meer bedrijfsprocessen worden gedigitaliseerd om efficiënter te werken en beter te kunnen inspelen op de veranderende markt. Hoewel digitalisering veel voordelen kan bieden, is het belangrijk om niet te vergeten dat het vereenvoudigen en optimaliseren van processen minstens zo belangrijk is. Lees verder.