12½ jaar vol transities en transformaties

12½ jaar vol transities en transformaties

< Overzicht Blog, Events, Nieuws 07-02-2023

Er zijn zo van die mijlpalen, waar je jezelf even achter de oren krabt. Waar blijft de tijd? Nog maar kort geleden richtten we Transition Experts op, en opeens bestaan we al 12½ jaar. 150 maanden vol transities en transformaties, adoptie- en verandertrajecten.

Toen we in de zomer van 2010 bij de Kamer van Koophandel stonden, hadden we geen idee waar we nu zouden staan. We wisten best waar we aan begonnen hoor, dat wel. Vier doorgewinterde ZZP’ers met een breed netwerk en ruime ervaring in transities, en grootse plannen om daar gezamenlijk méér van te maken. Het idee was duidelijk.

 

Misschien was je wel aanwezig bij die eerste bijeenkomst, waar we een grote groep professionals en potentiële opdrachtgevers onze ideeën voor Transition Experts presenteerden. Onze ideeën vielen in de smaak, we konden eigenlijk meteen goed aan de slag. Inmiddels zijn we 12½ jaar verder en is het met die grootse plannen allemaal prima in orde gekomen. Kijken we nu over onze schouder naar de afgelopen jaren, dan is er toch ook een hoop gebeurd wat we niet hadden kunnen voorspellen.

 

Grote stappen

 

Transition Experts is uitgegroeid van ‘dat clubje transitie-ZZP’ers’ naar een brede partner in verandertrajecten. We zijn internationaal actief, hebben honderden projecten en opdrachten mogen verzorgen en bieden inmiddels een veel breder dienstenpakket dan eerder voorzien.

 

In de afgelopen 12½ jaar…

  • Waren we actief op transities en transformaties in Nederland en Duitsland, grotere Europese en wereldwijde projecten, en projecten specifiek in Azië.
  • Werkten we voor tientallen opdrachtgevers, van MKB+ tot grote multinationals en verschillende overheidsorganisaties.
  • Hebben we naast Nederland inmiddels ook een vertegenwoordiging in Duitsland en APAC.
  • Beschikken we over een netwerk van 500+ ZZP’ers en partners in Nederland, Duitsland en APAC.
  • Hebben we met onze propositie modulaire digitale transformatie vele toepassingen ontwikkeld, gericht op de actualiteit zoals bijvoorbeeld slim naar de cloud, CIO as a Service en help ik zit op M365.

Dat moet gevierd worden!

 

We hebben deze mijlpaal afgelopen weekend gezellig gevierd in eigen kring. Met het kernteam en partners waren we een heerlijk weekend weg in de Duits-Nederlandse grensregio. Met een start in ‘die zweite Heimat’ van Transition Experts, een wandeling door een natuurreservaat met volop Schotse hooglanders, een heerlijk door Michelin bekroond diner en een overnachting op de Sallandse Heuvelrug. We hebben ervan genoten.

 

Het was een mooi weekend met veel herinneren én een welgemeende proost op de komende jaren. Transition Experts is gestoeld op de schouders van een breed netwerk aan opdrachtgevers, zelfstandige professionals en partners, waar we de afgelopen jaren met veel plezier mee gewerkt hebben. Allen veel dank voor het vertrouwen!

Recent nieuws

Als de realiteit je inhaalt: van interim informatiemanager naar ontmanteling van de IT-organisatie

Als de realiteit je inhaalt: van interim informatiemanager naar ontmanteling van de IT-organisatie

Bij Transition Experts kijken we terug op een jarenlange prettige samenwerking met GLT-PLUS. Na een aantal mooie projecten in 2015 en 2016, zou onze collega Dirk in 2018 als interim informatiemanager de GLT-PLUS-organisatie versterken. Hij ging aan de slag met grootse plannen en een hele rits verbetertrajecten. Krap anderhalf jaar later moest de IT-organisatie ontmanteld worden, omdat GLT-PLUS opgeheven werd. Da’s even schakelen! Lees verder.

De basis van datagedreven werken: 5 succesfactoren

De basis van datagedreven werken: 5 succesfactoren

Datagedreven werken, de sleutel tot snellere én betere beslissingen. Als je het goed doet tenminste, want de risico’s zijn niet van de lucht. In deze blog lees je welke vijf zaken je zéker op orde moet hebben om succesvol datagedreven te werken. Lees verder.