Slim naar de Cloud

Slim naar de Cloud

De gang naar de cloud is al lang geen keuze meer. Voor de meeste bedrijven is de cloud min of meer onvermijdelijk. Maar hoe vind je je weg in het oerwoud van aanbieders, met ieder weer hun eigen clouddiensten? En hoe maak je de juiste keuzes in de continue ontwikkeling van applicaties?

 

 

Precies omwille deze vragen hebben we Slim naar de Cloud ontwikkeld. Deze samenwerking tussen vier onafhankelijke partners biedt jouw organisatie een one stop shop met alle relevante kennis. Zodat je in staat bent de voor jouw organisatie juiste keuzes te maken. Zodat je zelf de regie houdt. Zonder verrassingen, mét een passende en veilige cloudoplossing.

Slim naar de cloud is een initiatief van vier onafhankelijke partijen:

De architecten van Metis IT staan garant voor het snel signaleren van technische knelpunten in de huidige omgeving. Het ontwerpen en technisch begeleiden van implementaties is hun core business.

De juristen van Pels Rijcken kennen de wetgeving in relatie tot cloud en IT tot in alle details. Zij beoordelen de ontwerpen, contracten en implementatie vanuit juridisch perspectief.

Security is een belangrijk aspect van iedere cloud-oplossing. De specifieke vraagstukken omtrent informatiebeveiliging voor jouw organisatie zijn bij Northwave in goede handen.

Transition Experts is de uitgelezen partner voor begeleiding van het gehele proces. Van advies tot en met transitie naar de nieuw ontworpen omgeving. Zonder slapeloze nachten, zoals het hoort.

Slim naar de Cloud: een doordachte, gedegen en veilige cloudtransitie

De gang naar de cloud kent veel aandachtspunten: op het gebied van techniek, security, wet- en regelgeving en transitie. Denk bijvoorbeeld aan vragen als:

  • Welke architectuur biedt voor mij de beste oplossing?
  • Welke beveiligingsvraagstukken moet ik oplossen?
  • Wat zijn de juridische consequenties voor mijn organisatie?
  • Hoe maken mijn mensen optimaal gebruik van de nieuwe diensten?

Deze vragen vereisen een integrale aanpak en diepe kennis van de materie. Dat verzorgen we graag voor jouw organisatie. Slim naar de Cloud verenigd al deze disciplines en zorgt voor één aanspreekpunt, contract en werkwijze. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Eerdere projecten

Slim naar de Cloud is een geschikte module voor organisaties die de eerste stappen naar de cloud zetten. Ben je al een eind op weg, maar loop je tegen specifieke vraagstukken aan of kun je ondersteuning bij de verdere transitie gebruiken? Ook dan is Slim naar de Cloud een interessante optie.

Een mooi voorbeeld hiervan is een recent transitietraject dat we voor een MKB in de logistiek mochten uitvoeren. In samenwerking met bovengenoemde partners hebben we in een periode van 9 maanden alle on premise data en applicaties in de cloud beschikbaar gemaakt. Uiteraard met oog voor wet- en regelgeving, security én aandacht voor de verschillende soorten eindgebruikers.

Modulaire Digitale Transformatie

Slim naar de Cloud is één van de thema’s die we aanbieden als module binnen Digitale Transformatie. Daarnaast bieden we nog verschillende andere thema’s modulair aan. Denk bijvoorbeeld aan Toekomstbestendige Werkomgeving, Modern Workplace & Microsoft 365 of CIO as a Service. Deze modules zijn eenvoudig met elkaar te combineren. Zo bouwen we overzichtelijk en doelgericht aan digitale transformatie binnen jouw organisatie. Heb je specifieke wensen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem even contact op, we denken graag met je mee!