Nieuw webinar: Transformatie van de Werkomgeving

Nieuw webinar: Transformatie van de Werkomgeving

< Overzicht Events 22-11-2020

Binnenkort organiseren we een webinar rondom de transformatie van de werkomgeving. Er is op dat gebied de afgelopen maanden enorm veel gebeurd en veel organisaties werken op dit moment aan de werkplek van de toekomst. Hoe willen we dat onze werkplek er uit zal zien in 2021? Of over vijf jaar, tien jaar en daarna?

Begin 2020 moesten we opeens collectief zoveel mogelijk thuiswerken. Of dat voor jouw organisatie complex was of juist best vloeiend ging, zal grotendeels afhangen van de reeds aanwezige mate van digitalisering. Feit is dat de digitalisering op de werkvloer begin 2020 in een stroomversnelling terecht gekomen is. We hebben gezien dat het kán, dat er heel veel mogelijk is.

 

Tijd voor grote veranderingen dus. In thuiswerken, in mobiliteitsbeleid, in de functie van het traditionele kantoor en de manier waarop we samenwerken. Hoe pak je dat aan, waar moet je op letten? In dit webinar nemen we je mee in de transformatie van de werkomgeving. Verschillende sprekers belichten vanuit ieder hun eigen domein (HR, Security, IT, Facility, Legal) enkele relevante vraagstukken en aandachtspunten. Deelname is kosteloos.

Onze visie

Vanuit Transition Experts hebben we uiteraard een visie op de technische aspecten van de transformatie van de werkomgeving. Los daarvan, zijn we sterk van mening dat deze transformatie a) integraal aangepakt dient te worden en b) een écht frisse blik nodig heeft. Daar maken we ons in dit webinar hard voor.

Wat dat betekent?

  • Kies voor een integrale aanpak
    Denk niet in hokjes. Het is verleidelijk om afdelingen als IT en HR solo na te laten denken over ‘hun’ uitdagingen. IT denkt na over de technische kant van remote werk, HR denkt na over de menselijke aspecten. Dat silodenken helpt je als organisatie niet. Het is van groot belang om met alle relevante afdelingen rond de tafel te gaan en gezamenlijk te werken aan een integraal plan met aandacht voor álle aspecten van de business. Eerst een solide plan voor de toekomst, daarna pas verdelen over afdelingen.

  • En kijk met een frisse blik
    Wat we in de praktijk vaak zien, is dat de status quo het uitgangspunt is. Enorm zonde, want veel van de dingen die we doen, doen we ‘gewoon omdat we het al jaren zo doen’. Nu we in één klapt zoveel aan de werkomgeving hebben zien veranderen, is het tijd om die lijn door te trekken. Kijk eens met een frisse blik naar je werkomgeving: hoe wil je dat die eruit ziet, en hoe kom je daar?

Sprekers en andere details

  • Verschillende experts vanuit IT, HR, Facility, Legal en Security zullen ieder vanuit hun eigen domein hun kijk op de zaken belichten. Sprekers zijn o.a. Marcel Besteman (IT), Tom Plug (HR), Lars Sissing (Facility) en Marius van der Valk (Security), overige sprekers worden binnenkort bekend gemaakt.
  • Het webinar vindt plaats op donderdag 10 december a.s. van 10.00 tot 11.30 uur via Microsoft Teams. Toegang is kosteloos, je kunt je aanmelden via deze pagina.
  • Dit webinar is interessant voor C-level en senior management, dat zich bezighoudt met vraagstukken rondom veranderingen op de werkvloer. Vanuit welk domein je dat doet (HR, Facility, IT etc.) is hierbij niet van belang.

Meer lezen?

Voor meer informatie over dit onderwerp in het algemeen of dit webinar in het bijzonder kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Gert Veldhuis via 085 – 487 29 01 of gert.veldhuis@transitionexperts.nl.

Recent nieuws

Handtekening gezet, uitbestedingsovereenkomst kan in de kast ... ?!

Handtekening gezet, uitbestedingsovereenkomst kan in de kast ... ?!

Veel organisaties hebben een deel of zelfs de gehele IT-dienstverlening uitbesteed. De overwegingen die daar aan ten grondslag liggen verschillen per organisatie maar zijn vaak terug te voeren tot verbeteren van de dienstverlening, kostenbesparing en/of concentratie op de kernactiviteiten.

Lees verder.

Wij gaan verhuizen!

Wij gaan verhuizen!

Na 10 mooie jaren in ons kantoor aan de Atoomweg gaan wij verhuizen naar een nieuw kantoor aan de Atoomweg. We verplaatsen ons een kleine 300 meter oostwaarts. Lees verder.