Nieuw webinar: Transformatie van de Werkomgeving

Nieuw webinar: Transformatie van de Werkomgeving

< Overzicht Events 22-11-2020

Binnenkort organiseren we een webinar rondom de transformatie van de werkomgeving. Er is op dat gebied de afgelopen maanden enorm veel gebeurd en veel organisaties werken op dit moment aan de werkplek van de toekomst. Hoe willen we dat onze werkplek er uit zal zien in 2021? Of over vijf jaar, tien jaar en daarna?

Begin 2020 moesten we opeens collectief zoveel mogelijk thuiswerken. Of dat voor jouw organisatie complex was of juist best vloeiend ging, zal grotendeels afhangen van de reeds aanwezige mate van digitalisering. Feit is dat de digitalisering op de werkvloer begin 2020 in een stroomversnelling terecht gekomen is. We hebben gezien dat het kán, dat er heel veel mogelijk is.

 

Tijd voor grote veranderingen dus. In thuiswerken, in mobiliteitsbeleid, in de functie van het traditionele kantoor en de manier waarop we samenwerken. Hoe pak je dat aan, waar moet je op letten? In dit webinar nemen we je mee in de transformatie van de werkomgeving. Verschillende sprekers belichten vanuit ieder hun eigen domein (HR, Security, IT, Facility, Legal) enkele relevante vraagstukken en aandachtspunten. Deelname is kosteloos.

Onze visie

Vanuit Transition Experts hebben we uiteraard een visie op de technische aspecten van de transformatie van de werkomgeving. Los daarvan, zijn we sterk van mening dat deze transformatie a) integraal aangepakt dient te worden en b) een écht frisse blik nodig heeft. Daar maken we ons in dit webinar hard voor.

Wat dat betekent?

  • Kies voor een integrale aanpak
    Denk niet in hokjes. Het is verleidelijk om afdelingen als IT en HR solo na te laten denken over ‘hun’ uitdagingen. IT denkt na over de technische kant van remote werk, HR denkt na over de menselijke aspecten. Dat silodenken helpt je als organisatie niet. Het is van groot belang om met alle relevante afdelingen rond de tafel te gaan en gezamenlijk te werken aan een integraal plan met aandacht voor álle aspecten van de business. Eerst een solide plan voor de toekomst, daarna pas verdelen over afdelingen.

  • En kijk met een frisse blik
    Wat we in de praktijk vaak zien, is dat de status quo het uitgangspunt is. Enorm zonde, want veel van de dingen die we doen, doen we ‘gewoon omdat we het al jaren zo doen’. Nu we in één klapt zoveel aan de werkomgeving hebben zien veranderen, is het tijd om die lijn door te trekken. Kijk eens met een frisse blik naar je werkomgeving: hoe wil je dat die eruit ziet, en hoe kom je daar?

Sprekers en andere details

  • Verschillende experts vanuit IT, HR, Facility, Legal en Security zullen ieder vanuit hun eigen domein hun kijk op de zaken belichten. Sprekers zijn o.a. Marcel Besteman (IT), Tom Plug (HR), Lars Sissing (Facility) en Marius van der Valk (Security), overige sprekers worden binnenkort bekend gemaakt.
  • Het webinar vindt plaats op donderdag 10 december a.s. van 10.00 tot 11.30 uur via Microsoft Teams. Toegang is kosteloos, je kunt je aanmelden via deze pagina.
  • Dit webinar is interessant voor C-level en senior management, dat zich bezighoudt met vraagstukken rondom veranderingen op de werkvloer. Vanuit welk domein je dat doet (HR, Facility, IT etc.) is hierbij niet van belang.

Meer lezen?

Voor meer informatie over dit onderwerp in het algemeen of dit webinar in het bijzonder kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Gert Veldhuis via 085 – 487 29 01 of gert.veldhuis@transitionexperts.nl.

Recent nieuws

Als de realiteit je inhaalt: van interim informatiemanager naar ontmanteling van de IT-organisatie

Als de realiteit je inhaalt: van interim informatiemanager naar ontmanteling van de IT-organisatie

Bij Transition Experts kijken we terug op een jarenlange prettige samenwerking met GLT-PLUS. Na een aantal mooie projecten in 2015 en 2016, zou onze collega Dirk in 2018 als interim informatiemanager de GLT-PLUS-organisatie versterken. Hij ging aan de slag met grootse plannen en een hele rits verbetertrajecten. Krap anderhalf jaar later moest de IT-organisatie ontmanteld worden, omdat GLT-PLUS opgeheven werd. Da’s even schakelen! Lees verder.

De basis van datagedreven werken: 5 succesfactoren

De basis van datagedreven werken: 5 succesfactoren

Datagedreven werken, de sleutel tot snellere én betere beslissingen. Als je het goed doet tenminste, want de risico’s zijn niet van de lucht. In deze blog lees je welke vijf zaken je zéker op orde moet hebben om succesvol datagedreven te werken. Lees verder.