Nieuw onafhankelijk samenwerkingsverband helpt organisaties “Slim naar de cloud”

Nieuw onafhankelijk samenwerkingsverband helpt organisaties “Slim naar de cloud”

< Overzicht Nieuws 29-01-2018

Vier onafhankelijke experts bundelen hun krachten om opdrachtgevers beter te adviseren over hun gang naar de cloud. Onder de naam “Slim naar de cloud” worden organisaties bijgestaan in het ontwikkelen en implementeren van een effectieve IT cloud strategie. Landsadvocaat Pels Rijcken & Drooglever Fortuijn, Information Security specialist Northwave, ICT Architectuur expert Metis IT en de veranderdeskundigen van Transition Experts, trekken daarin gezamenlijk op. Die samenwerking is uniek in de markt.

 

Het initiatief sluit aan op de enorme groei van cloud diensten. Voor vrijwel elk bedrijf is een gang naar de cloud in meer of mindere mate onvermijdelijk. Dit betekent dat er steeds meer aanbieders en steeds meer verschillende diensten zijn om uit te kiezen. Tegelijkertijd wordt de materie complex door nieuwe wet- en regelgeving omtrent privacy.

 

“Leveranciers van cloud-diensten positioneren hun dienstverlening natuurlijk allemaal als de oplossing voor alle vraagstukken die compliant is aan alle wetten. Daarin zijn ze echter niet onafhankelijk. Dus zie je vaak gedurende het traject dat er toch meer haken en ogen waren dan gedacht. De kracht van “Slim naar de cloud” zit daarom in de samenwerking tussen de vier onafhankelijke partners. Een onafhankelijke ‘one stop shop’ waarmee een opdrachtgever toegang heeft tot alle relevante kennis. Zo ontstaat een situatie waarin de klant daadwerkelijk de regie kan houden, zonder verrassingen.” Dat zegt Gert Veldhuis, manager bij Transition Experts, namens de vier initiatiefnemers.

Wat is “Slim naar de cloud”?

De gang naar de cloud levert een vraagstuk op dat vele facetten kent. Welke architectuur biedt voor mij de beste oplossing? Welke beveiligingsvraagstukken moet ik oplossen? Wat zijn de juridische consequenties? Hoe gaan mijn mensen om met de nieuwe diensten? Het vraagstuk vereist een integrale aanpak en diepe kennis van de materie.

 

“Slim naar de cloud” verenigt deze expertises en zorgt voor een aanspreekpunt, contract en werkwijze. De vier partijen leveren de volgende bijdrage aan het initiatief:

  • De juristen van Pels Rijcken kennen de wetgeving in relatie tot cloud en IT tot in alle details en beoordelen de ontwerpen, contracten en implementatie vanuit juridisch perspectief.
  • Alle informatiebeveiligingsvraagstukken zijn bij Northwave in goede handen. Dat is in deze tijd uitermate belangrijk, zeker als het om cloud oplossingen gaat.
  • Het snel signaleren van technische knelpunten in de huidige omgeving(en) en het ontwerpen en technisch begeleiden van implementaties van toekomstige IT oplossingen is core business voor de architecten van Metis IT.
  • Transition Experts is de uitgelezen partner om het hele proces te begeleiden. Van advies tot en met de transitie naar de nieuw ontworpen IT omgeving(en). Een ervaren transitie manager, project manager en adviseur die van begin tot eind zaken in de juiste volgorde, met precies het juiste niveau van aandacht en detail en toeziend op kwaliteit, tijd en geld zal uitvoeren.

Recent nieuws

Handtekening gezet, uitbestedingsovereenkomst kan in de kast ... ?!

Handtekening gezet, uitbestedingsovereenkomst kan in de kast ... ?!

Veel organisaties hebben een deel of zelfs de gehele IT-dienstverlening uitbesteed. De overwegingen die daar aan ten grondslag liggen verschillen per organisatie maar zijn vaak terug te voeren tot verbeteren van de dienstverlening, kostenbesparing en/of concentratie op de kernactiviteiten.

Lees verder.

Wij gaan verhuizen!

Wij gaan verhuizen!

Na 10 mooie jaren in ons kantoor aan de Atoomweg gaan wij verhuizen naar een nieuw kantoor aan de Atoomweg. We verplaatsen ons een kleine 300 meter oostwaarts. Lees verder.