Modern Workplace & Microsoft 365

Modern Workplace & Microsoft 365

Het is belangrijk dat medewerkers optimaal met elkaar én de buitenwereld kunnen communiceren en samenwerken – daar zijn de meeste organisaties het inmiddels wel over eens. Maar hoe schep je zo’n omgeving? De Modern Workplace omvat veel meer dan het enkel beschikbaar stellen van een moderne IT-werkomgeving. Het gaat om het inrichten van een volledig op samenwerking gerichte (‘collaborative’) werkplek. De IT is hierin natuurlijk wél integraal van groot belang.

 

“Modern Workplace, dat is toch hetzelfde als Microsoft 365?” We horen het meer dan eens. Microsoft 365, ook wel M365 en voorheen Office 365, kán een belangrijk onderdeel van de moderne werkplek zijn. Met deze cloud-abonnementsdienst faciliteert Microsoft de IT-diensten waar het gros van de organisaties gebruik van maakt. Door toepassingen als Excel en Outlook te combineren met cloudservices als OneDrive en Microsoft Teams, is het eenvoudig (samen)werken op ieder gewenst apparaat.

Het plannen en implementeren van Microsoft 365

De introductie van Microsoft 365 heeft vaak een forse impact op de organisatie. Niet in de laatste plaats omdat het doorgaans de eerste invulling is van de zo gewenste Modern Workplace. Microsoft 365 heeft enorm veel mogelijkheden, waar je online een hoop over kunt vinden. Relevant, en minder relevant. Hierdoor is het vaak  lastig om door de bomen het bos te zien.

 

Dat is waar we je graag bij helpen. Met onze brede ervaring op dit gebied, helpen we organisaties bij het plannen en implementeren van Microsoft 365. Natuurlijk inclusief het doorvoeren van de bijkomende organisatie- en procesveranderingen. We kiezen hierbij voor een brede insteek, zodat we geen aspecten over het hoofd zien en alle specifieke eisen en wensen van jouw organisatie aan bod komen.

 

Afhankelijk van de binnen de organisatie beschikbare kennis, ervaring en capaciteit kan onze inzet naar behoefte worden aangepast. Van advies tot (technische) ondersteuning voor een volledige implementatie of voor deelaspecten. We hebben alle benodigde kennis en expertise in huis, van transitiemanagers tot architecten en systeemspecialisten. 

Meer lezen

Eerdere projecten

De afgelopen jaren hebben we een groot aantal klanten bijgestaan met de introductie van (delen van) Microsoft 365. Een mooie opdracht betrof het transitiemanagement voor de (wereldwijde) introductie van Microsoft Office 365 op alle PC’s voor een multinationale zakelijke dienstverlener. Met een sterke focus op security lag het zwaartepunt van de werkzaamheden bij het voorbereiden en doorvoeren van veranderingen richting de support en de gebruikersorganisatie. Met meer dan een kwart miljoen medewerkers een behoorlijke klus!

 

Referenties stellen we op verzoek graag beschikbaar.

Modulaire Digitale Transformatie

Microsoft 365 is één van de thema’s die we aanbieden onder de noemer Modulaire Digitale Transformatie. Dit betekent dat we het implementeren van Microsoft 365 aanbieden als module met een kop en een staart, van eerste advies tot aftercare. Ben je op zoek naar ondersteuning bij een specifiek aspect van M365, dan gaan onze specialisten graag met maatwerk voor je aan de slag.

 

Naast Microsoft 365 bieden we nog veel meer thema’s en technieken aan als module binnen digitale transformatie. Denk bijvoorbeeld aan CIO as a Service of Slim naar de Cloud. Natuurlijk zijn deze modules eenvoudig te combineren en te modificeren voor jouw organisatie. Lees meer over Modulaire Digitale Transformatie.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op, we denken graag met je mee.