Op weg naar de Digital Enterprise

Op weg naar de Digital Enterprise

< Overzicht Blog, Nieuws 13-11-2017

De Digitale Transformatie kun je zien als een nieuw tijdperk. Organisaties kunnen via een scala aan digitale kanalen met (potentiële) klanten, leveranciers en medewerkers communiceren. Nog niet ter vervanging van alle andere kanalen, maar aanvullend daarop. Dit tijdperk begon waarschijnlijk al bij de ontwikkeling van de eerste computers, maar vooral het ontstaan van Internet en mobiele apparaten heeft het mogelijk gemaakt om altijd en overal met elkaar via digitale weg (bewust of onbewust) in verbinding te staan.

 

Waarom we dit nu onder de noemer van Digitale Transformatie samenpakken en juist nu aandacht geven is een lastig te beantwoorden vraag. Waarschijnlijk door een combinatie van factoren (in willekeurige volgorde): onze drang naar een nieuwe hype, de noodzaak voor (vooral) bedrijven om de boot niet te missen en de snelle opkomst van nieuwe technologieën zoals Cloud, IoT, RPA en AI die daar aanleiding toe geven.

 

De uitdaging van de Digitale Transformatie zit hem niet zozeer in de (informatie) technologie. Die technologie is voorhanden, inmiddels behoorlijk robuust en vaak ook relatief eenvoudig te implementeren (Cloud) binnen een organisatie. De uitdaging zit hem in het veranderen, innoveren of uitbreiden van de processen en organisatie in samenhang met en optimaal gebruik makend van die technologie. En daarvoor al, in het bedenken van een briljante toepassing van de technologie zodat je de concurrentie weer een aantal stappen vóór bent. Dat laatste vraagt om creatieve koppen en visionairs. Het implementeren van de verandering in proces en organisatie vraagt om ervaring en doorzettingsvermogen. En beide vragen om gezond verstand en verstandig ondernemerschap zodat de investeringen die gedaan moeten worden, uiteindelijk ook werkelijk opleveren wat vooraf was gewenst en verwacht.

 

Overigens, ook bedrijven die al ‘Digitaal’ zijn (of dat van zichzelf vinden) zullen verder digitaal moeten transformeren. Misschien noemen we dat dan weer gewoon innoveren. Dit zijn overigens vaak jonge bedrijven die weinig ‘ballast’ met zich mee dragen.

 

De weg naar een volledig Digital Enterprise is er één van vele (soms kleine) stappen. Wel een weg waar je niet bang moet zijn om af en toe een verkeerde afslag te nemen. En soms even een stap naar achteren om weer eens het totaal-plaatje tot je te nemen en een paar stappen vooruit te kunnen denken. Adviseurs zoals Transition Experts kunnen daarbij helpen. Transition Experts heeft ervaring in het veranderen van organisatie, processen en techniek. De kennis van de business halen we op uit de organisatie en combineren dit met onze transitie management ervaring, kennis van de technologische ontwikkelingen, IT architectuur, security -en compliance aspecten. Uit deze mix ontstaan vervolgens concrete plannen voor de eerste stappen op de weg van Digitale Transformatie.

Recent nieuws

Als de realiteit je inhaalt: van interim informatiemanager naar ontmanteling van de IT-organisatie

Als de realiteit je inhaalt: van interim informatiemanager naar ontmanteling van de IT-organisatie

Bij Transition Experts kijken we terug op een jarenlange prettige samenwerking met GLT-PLUS. Na een aantal mooie projecten in 2015 en 2016, zou onze collega Dirk in 2018 als interim informatiemanager de GLT-PLUS-organisatie versterken. Hij ging aan de slag met grootse plannen en een hele rits verbetertrajecten. Krap anderhalf jaar later moest de IT-organisatie ontmanteld worden, omdat GLT-PLUS opgeheven werd. Da’s even schakelen! Lees verder.

De basis van datagedreven werken: 5 succesfactoren

De basis van datagedreven werken: 5 succesfactoren

Datagedreven werken, de sleutel tot snellere én betere beslissingen. Als je het goed doet tenminste, want de risico’s zijn niet van de lucht. In deze blog lees je welke vijf zaken je zéker op orde moet hebben om succesvol datagedreven te werken. Lees verder.