GLT-PLUS Transitieproject succesvol uitgevoerd

GLT-PLUS Transitieproject succesvol uitgevoerd

< Overzicht Referentie 01-03-2017

In de periode van april tot en met december 2016 heeft Transition Experts, in opdracht van GLT-PLUS en Yokogawa Europe, de overdracht van de IT systemen, processen en organisatie naar Yokogawa Europe succesvol uitgevoerd.

 

GLT-PLUS (Groningen Long Term) is een consortium bestaande uit Stork, Jacobs, Siemens en Yokogawa Europe, verantwoordelijk voor het onderhouden en aanpassen van de installaties die zorgen voor het op gewenst niveau houden van de gasproductie uit het gasveld Groningen.

 

De transitie van intern GLT-PLUS IT beheer naar de nieuwe IT-beheerder Yokogawa Europe bestond uit:

  • Het verplaatsen van de datacenter locaties naar Sappemeer en het hoofdkantoor van Yokogawa Europe in Amersfoort.
  • Het verhuizen van werkplekken van de GLT-PLUS vestiging in Sappemeer naar een vestiging van de NAM in Sappemeer.
  • De overdracht van kennis en verantwoordelijkheid voor het beheer van de IT omgeving van GLT-PLUS van de bestaande interne organisatie naar de ICT organisatie van Yokogawa Europe. Hieronder viel ook het ontmantelen van de oude IT organisatie.
  • Het implementeren van de aanpassingen en uitbreidingen in de Yokogawa ICT organisatie om het beheer van de GLT-PLUS omgeving mogelijk te maken. Dit betrof wijzigingen in personeel, processen en techniek.

De transitie heeft plaatsgevonden onder de regie van Transition Experts en uitgevoerd in samenwerking met medewerkers van Yokogawa IT en GLT-PLUS IT.

 

Door deze succesvolle transitie is GLT-PLUS in staat tegen lagere kosten gebruik te maken van de kennis, technisch vooruitstrevende IT faciliteiten en innovatiekracht van Yokogawa Europe.

Recent nieuws

Handtekening gezet, uitbestedingsovereenkomst kan in de kast ... ?!

Handtekening gezet, uitbestedingsovereenkomst kan in de kast ... ?!

Veel organisaties hebben een deel of zelfs de gehele IT-dienstverlening uitbesteed. De overwegingen die daar aan ten grondslag liggen verschillen per organisatie maar zijn vaak terug te voeren tot verbeteren van de dienstverlening, kostenbesparing en/of concentratie op de kernactiviteiten.

Lees verder.

Wij gaan verhuizen!

Wij gaan verhuizen!

Na 10 mooie jaren in ons kantoor aan de Atoomweg gaan wij verhuizen naar een nieuw kantoor aan de Atoomweg. We verplaatsen ons een kleine 300 meter oostwaarts. Lees verder.