GLT-PLUS Transitieproject succesvol uitgevoerd

GLT-PLUS Transitieproject succesvol uitgevoerd

< Overzicht Referentie 01-03-2017

In de periode van april tot en met december 2016 heeft Transition Experts, in opdracht van GLT-PLUS en Yokogawa Europe, de overdracht van de IT systemen, processen en organisatie naar Yokogawa Europe succesvol uitgevoerd.

 

GLT-PLUS (Groningen Long Term) is een consortium bestaande uit Stork, Jacobs, Siemens en Yokogawa Europe, verantwoordelijk voor het onderhouden en aanpassen van de installaties die zorgen voor het op gewenst niveau houden van de gasproductie uit het gasveld Groningen.

 

De transitie van intern GLT-PLUS IT beheer naar de nieuwe IT-beheerder Yokogawa Europe bestond uit:

  • Het verplaatsen van de datacenter locaties naar Sappemeer en het hoofdkantoor van Yokogawa Europe in Amersfoort.
  • Het verhuizen van werkplekken van de GLT-PLUS vestiging in Sappemeer naar een vestiging van de NAM in Sappemeer.
  • De overdracht van kennis en verantwoordelijkheid voor het beheer van de IT omgeving van GLT-PLUS van de bestaande interne organisatie naar de ICT organisatie van Yokogawa Europe. Hieronder viel ook het ontmantelen van de oude IT organisatie.
  • Het implementeren van de aanpassingen en uitbreidingen in de Yokogawa ICT organisatie om het beheer van de GLT-PLUS omgeving mogelijk te maken. Dit betrof wijzigingen in personeel, processen en techniek.

De transitie heeft plaatsgevonden onder de regie van Transition Experts en uitgevoerd in samenwerking met medewerkers van Yokogawa IT en GLT-PLUS IT.

 

Door deze succesvolle transitie is GLT-PLUS in staat tegen lagere kosten gebruik te maken van de kennis, technisch vooruitstrevende IT faciliteiten en innovatiekracht van Yokogawa Europe.

Recent nieuws

Als de realiteit je inhaalt: van interim informatiemanager naar ontmanteling van de IT-organisatie

Als de realiteit je inhaalt: van interim informatiemanager naar ontmanteling van de IT-organisatie

Bij Transition Experts kijken we terug op een jarenlange prettige samenwerking met GLT-PLUS. Na een aantal mooie projecten in 2015 en 2016, zou onze collega Dirk in 2018 als interim informatiemanager de GLT-PLUS-organisatie versterken. Hij ging aan de slag met grootse plannen en een hele rits verbetertrajecten. Krap anderhalf jaar later moest de IT-organisatie ontmanteld worden, omdat GLT-PLUS opgeheven werd. Da’s even schakelen! Lees verder.

De basis van datagedreven werken: 5 succesfactoren

De basis van datagedreven werken: 5 succesfactoren

Datagedreven werken, de sleutel tot snellere én betere beslissingen. Als je het goed doet tenminste, want de risico’s zijn niet van de lucht. In deze blog lees je welke vijf zaken je zéker op orde moet hebben om succesvol datagedreven te werken. Lees verder.