Transition Management

Transition Management

Overzicht, vertrouwen en controle – alles wat je nodig hebt om níet wakker te liggen van een IT-transitie. En dat is precies wat we voor je realiseren. Transition Experts begeleidt transities van A tot Z. Van voorbereiding tot en met verhuizing en beheer. Waarbij jij altijd ‘in control’ bent, en weet dat het goedkomt.

 

Transities zijn complexe trajecten, die nauwgezette begeleiding vragen. En transities betekenen altijd extra werk. Er moeten verschillende partijen op één lijn gebracht worden. Er moeten mensen worden vrijgemaakt, terwijl zij eigenlijk nodig zijn om de trein rijdende te houden. En dan hebben we het nog niet eens over planning en al dan niet overschreden budgetten.

 

Allemaal goede redenen om IT-transities te beschouwen als noodzakelijk kwaad. Het goede nieuws is: dat hoeft helemaal niet.

Specialisten in transitie-management

We kennen deze worsteling vanuit Transition Experts maar al te goed. En we hebben de juiste kennis, ervaring en drijfveer om iedere transitie soepel en zorgeloos te laten verlopen.

 

Afhankelijk van de eisen en wensen regelen we de gehele transitie, of delen daarvan, compleet met alles wat daarbij komt kijken. Zodat de continuïteit van de bedrijfsvoering niet onderbroken hoeft te worden. We fungeren als aanspreekpunt en dragen indien gewenst projectverantwoordelijkheid. We zorgen er simpelweg voor dat de zaken voor elkaar komen.

 

Ben je benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Wil je eens vrijblijvend kennismaken of van gedachten wisselen? Neem gerust contact op.

Hoe werkt dat dan?

Bij het uitvoeren van een transitie van A tot Z spelen volgende onderwerpen een belangrijke rol:

 • Transition Readiness Assesment
  We onderzoeken in hoeverre de organisatie en de leverancier klaar zijn voor een transitie. We inventariseren wat er nog moet gebeuren, en wat aandachtspunten zijn voor een snelle start. Kosten en risico’s spelen hierbij een belangrijke rol. Het assesment levert een compleet beeld van de uitgangssituatie, dat dienst als basis voor de Transition Roadmap.
 • Transition Plan
  In dit plan wordt het gehele traject omschreven, met alle activiteiten die bij de transitie een rol spelen. We brengen hierin een fasering aan, inclusief realistische planning en roadmap.
 • Transition Resourcing
  Met behulp van het transitieplan bepalen we wie de transitie zal uitvoeren en/of begeleiden. Soms kan de transitie door één persoon worden uitgevoerd. Soms wordt er een team samengesteld uit architecten, projectmanagers, technisch specialisten en servicemanagers.
 • Transition Aftercare
  Na de transitie is het project nog niet ten einde. Evaluatie in de vorm van een bespreking of een eindrapport is belangrijk om te bepalen of verdere aftercare noodzakelijk is. Denk bijvoorbeeld aan tijdelijke begeleiding en gebruikersondersteuning van de werkplekken of tijdelijke ondersteuning aan de beheerders.

Je ziet het, een transitie kent vele stappen. Met een standaard stappenplan ben je er niet, want iedere organisatie en iedere transitie is anders. We laten je graag zien wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen. Neem gerust contact op om eens kennis te maken!