#denknoueersteensnajoh!

#denknoueersteensnajoh!

Om meer aandacht te vragen voor de transitiefase en de hierover beschikbare kennis en ervaringen te bundelen, schreven we een boekje met de titel #denknoueersteensnajoh. Over het voorbereiden, plannen, besturen en uitvoeren van sourcingtransities en wat daar allemaal bij komt kijken.

 

Zoals bij zoveel dingen in het leven, kom je ook bij een sourcingstransitie met gezond boerenverstand en een goede voorbereiding een heel eind. Toch leert de ervaring dat bij ieder transitieproces er zaken zijn die bij de voorbereiding over het hoofd gezien worden en die later voor veel problemen zorgen. Het boekje geeft hier verschillende voorbeelden en handvatten voor.

 

Het is goed te leren van ervaringen en fouten van een ander en het is beslist geen schande om je door adviseurs te laten ondersteunen. De daarmee verbonden kosten betalen zichzelf ruimschoots terug, doordat het hele proces sneller en soepeler verloopt. Faalkosten worden zodoende vermeden.

 

In onze praktijk hebben we aangetoond dat met de inhuur van een transitiemanager nog geen procent (!) van de totale omvang van de sourcingskosten gemoeid is. Een investering die zich ruim terugverdient en daarom het overwegen waard is.

 

Kies je ervoor om geen transitiemanager in te huren maar om deze zelf te begeleiden, dan biedt deze publicatie je enig inzicht in het proces en voldoende informatie om enkele bekende valkuilen te vermijden!

 

#denknoueersteensnajoh! is tijdelijk kosteloos aan te vragen. Vul het formulier in de oranje balk in footer in en we sturen je graag een exemplaar toe.

 

Mocht je voor, tijdens of na een sourcingstransitie eens willen sparren, dan staan we, bijvoorbeeld in de rol van TransitieCoach, natuurlijk graag voor je klaar.

 

Het boekje kwam tot stand met gastbijdragen van de specialisten van onder meer advocatenkantoor Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, adviesbureau Verdonck, Klooster en Associates en it-matcher Outsourcing Hub.