Workshop Digitale Transformatie: <br> Skillset & mindset [backup, niet gebruiken]

Workshop Digitale Transformatie:
Skillset & mindset [backup, niet gebruiken]

Heeft jouw team een goed beeld van de kansen, verwachtingen en mogelijkheden voor digitale transformatie in de organisatie? Of wil je graag aan de slag met digitalisering binnen je organisatie, maar hebben je medewerkers (nog) niet allemaal de juiste instelling of vaardigheden? In deze workshop stomen we medewerkers en teams klaar voor de juiste skillset én mindset om digitale transformatie tot een succes te maken.

Digitale Transformatie heeft impact op alle processen binnen de organisatie, op de manier waarop mensen werken en op de technische infrastructuur die men gebruikt. Wij geloven dan ook in een integrale aanpak, waarbij de skillset en mindset van medewerkers een belangrijke sleutel tot succes vormen. Deze workshop sluit naadloos aan op onze aanpak Modulaire Digitale Transformatie en biedt een goede basis voor medewerkers die actief met Digitale Transformatie te maken krijgen.

Vier interactieve sessies

Ervaren trainer Dennis Akkerman neemt de deelnemers mee in de digitale revolutie. In vier interactieve sessies laat hij zien hoe je digitale transformatie inzet en hoe marketing, sales, business en IT onlosmakelijk verbonden zijn. Speciaal voor digital minded professionals die graag afdelingoverstijgend aan de slag willen en daarvoor de juiste basis nodig hebben.

 

We behandelen acht onderdelen van Digitale Transformatie, waarin deelnemers leren over verschillende rollen, skillsets, challenges en use cases voor al deze modules:

 • Digital marketing (SEO/SEA)
 • E-commerce
 • Artificial Intelligence (AI), Machine Learning (ML) en Deep Learning (DL)
 • Robotic Process Automation (RPA)
 • Big Data & Analytics
 • Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR)
 • Internet of Things (IoT) en Industry 4.0
 • Blockchain

 

Daarnaast gaan we uitgebreid in op de juiste mindset voor digitale transformatie, waarbij onder andere onderstaande onderwerpen aan bod komen. Op verzoek kan dit deels ook organisatie-specifiek ingevuld worden.

 • Agility
 • Design thinking
 • Product management
 • DevOps
 • Automated testing
 • Innovation Mindset
 • Gamification
 • Customer journey, UX/UI

We sluiten af met een uitgebreide DIY, waarin men handvatten krijgt om zelfstandig aan de slag te gaan met digitale transformatie binnen de organisatie. Met de juiste mindset én skillset binnen handbereik.

 

Aan het eind van deze workshop…

 • Begrijpen je medewerkers wat digitale transformatie inhoudt en zijn zij optimaal voorbereid op transformatie binnen jouw organisatie.
 • Hebben zij een visie op de impact van digitale transformatie op de organisatie én hun rol daarin.
 • Hebben zij geoefend met verschillende digitale concepten, waarmee ze zelfstandig verder kunnen.
Dennis Akkerman
Over de trainer

Deze ervaren trainer heeft ruim 15 jaar internationale ervaring als business strateeg, verandermanager en management consultant. In vier dagdelen neemt hij je mee in zijn wereld van business, digital en IT. Met veel enthousiasme en sprekende voorbeelden weet hij ieder team te begeleiden naar de juiste skill- en mindset voor digitale transformatie.

Specifieke vragen of wensen?

Deze workshop kan op verzoek ook aangepast worden aan organisatie-specifieke situaties of vraagstukken. Daarnaast kan de workshop natuurlijk ook incompany of op management-niveau gegeven worden. Heb je specifieke vragen of wensen? We denken graag met je mee. Neem contact op met Gert Veldhuis op +31 85 487 29 01 of gert.veldhuis@transitionexperts.nl voor meer informatie.

Programma

 1. Digitale revolutie: introductie en achtergrond (WHY)
  De digitale revolutie in de praktijk: trends en de invloed op jouw organisatie
 2. Digitale transformatie modules (WHAT)
  We praten je bij op het gebied van digital marketing (SEO/SEA), e-commerce, Artificial Intelligence (AI), Machine Learning (ML), Deep Learning (DL), Robotic Process Automation (RPA), Big Data, Virtual Reality (VR), Artificial Reality (AR), Internet of Things (IoT) en Blockchain. We behandelen de achtergrond, rollen, use cases en challenges van iedere module.
 3. Digitale transformatie (HOW TO WIN)
  We gaan uitgebreid in op de juiste mindset, waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen: agility, design thinking, product management, DevOps, automated testing, innovation mindset, gamification, customer journey en UX/UI.
 4. Digitale transformatie: DIY (HOW TO APPLY)
  Je gaat zelf aan de slag met enkele digitale concepten: keyword research, het creëren van een persona en het mappen van de customer journey.

Doelgroep

Deze workshop is gericht op professionals in IT, marketing, sales en aangelegen vakgebieden. Digital minded professionals, die meer willen weten over de skillset en mindset die nodig is om digitale transformatie tot een succes te maken. Deze workshop is afdelingoverstijgend en verbind marketing, sales, IT en business met elkaar. De workshop kan als vrijstaande training ingezet worden, of ter begeleiding van een traject binnen Modulaire Digitale Transformatie.

 

Data

Deze workshop bestaat uit vier dagdelen, neem voor de planning even contact op met ons team. De workshops vinden online plaats, met voldoende ruimte om vragen te stellen en interactief met eigen vraagstellingen aan de slag te gaan.

 

Duur

De workshop bestaat uit vier dagdelen van ieder vier uur. Daarnaast vragen we je om vóór iedere bijeenkomst zelfstandig 1 uur te besteden aan voorbereiding (‘huiswerk’).

 

Netwerken

Met maximaal tien deelnemers en volop interactie biedt deze workshop ruime gelegenheid om te netwerken en te leren van elkaars vraagstukken.

 

Investering

De investering voor deze workshop bedraagt € 950 ex btw per deelnemer.

 

Taal

Deze workshop wordt aangeboden in het Nederlands en in het Engels.

 

Afronding

Na positief afronden van deze workshop ontvangen deelnemers het certificaat ‘Basistraining skillset & mindset Digitale Transformatie’.

 

Vragen of wensen?

Deze workshop kan ook incompany of op management-niveau gegeven worden. Neem contact op met Gert Veldhuis op +31 85 487 29 01 of gert.veldhuis@transitionexperts.nl voor meer informatie.